Cry - Rihanna

2010-04-29 @ 22:57:10
Alla som känner mig vet att jag är en riktig sucker för RnB-musik. M M M love it! Bortsett från Rascal Flatts (som är lite pop-country-stuk) så är det RnB jag lyssnar på i princip hela dagarna. Rihanna, Chris Brown, Jay-Z, Aaliyah, Ciara, Brandy, Beyoncé... Ja, det finns ju lite att välja mellan.

Nu har jag suttit här och spelat in en ny låt. Bannar migsjälv för att jag gör det egentligen, för jag har varken bra utrustning så ljudet är skit, och de blir ingen bild för ja vill inte gärna filma flummiga mig när jag sjunger. Nej. För er som är nya, så gör jag detta ENDAST för att bättra på mitt självförtroende när det gäller sången, och för att försöka mota bort den där jädra scenskräcken. Jag vill ju så gärna, men fan alltså, de är så svårt. Varför ska det vara så svårt egentligen? De är väl bara att göra de liksom? Nej. Jag har en fet spärr inside my head, och den ska bort. Förr eller senare. Aja.  "Like it, love it, hate it, whatever - just enjoy it!" Haha :)



Yeah yeah. Nu ska ja läsa lite i min boooooook! På återseende!


BBQ!

2010-04-29 @ 20:24:22
Hemma från jobbet finally! Nu är de LOOOV! :) Haha. Slängde i en fet hög med tvätt nyss, så man har nåt att ha på sig framöver, är väl rätt smart kanske :)

Nu har vi smidit planer inför morgondagen! De blir grillfest ute hos Freddie i Björklinge - ska bli skitkul! Komer massa folk och sist vi va där va de skitskoj så de tvivlar ja inte på att de blir den här gången, grymt! Innan på dagen ska jag picnic´a med Freddie och Tina med. Så himla mycigt! Hoppas, hoppas, hoppas på at de blir riktigt fint väder! De ska de ju va på Valborg, de är ju nästan ett måste. Ja menar, vi är ju 2 dagar från maj nu, dags för solen att stanna här pemanent :)


Undrar vad man ska köpa o grilla imorgon då? Kyckling är alltid gott, men nu är ja allt sugen på en riktigt fet stek alltså! Elelr göra grillspett kanske...? Hmmm..


På bussen hem fick ja världens migränanfall! Jisses! Bara BOOM, som ett baseballträ i huvudet! Slängde i mig en Eeze direkt när ja kom innanför dörren så de släpepr förmodligen snart! :) Nu ska ja laga till lite mat, galet hungrig! Funderar på min favorit nowadays - stekta kycklingfilébitar, wokade grönsaker, kokosmjölk, en gó kryddblandning och nudlar i en salig röra! Så grymt gott! Kurr kurr i magen! Mmm! Hej sålänge!


*Virvel virvel virvel*

2010-04-29 @ 14:50:35
Dags för jobb strax! Känns bra att de är LOV sen :) Haha, plus att de helt plötsligt klarnade upp ute och är strålande sol och klarblå himmel just nu! Aaaah, livet är allt bra underbart ibland! Jag är alldeles uppfylld av lycka i detta nu, vet inte riktigt vad det kommer ifrån men allt känns bara så j*kla bra just nu! Wiiie! Nån som behöver lite lycka, jag delar gärna med mig! :)


Bad hairday - min virvel i luggen har fått fnatt o vill inte ligga som den ska! Hmfp! :) Stör mig btw på att datorkameran inte har en självutlösare - måste ju sitta skitnära skärmen för att kunna ta kort! :S

Sitter och småkollar runt på lägenheter här i Uppsala, behöevr verkligen nåt större känner jag! Det här duger alldeles utmärkt just nu och såhär i början. Men fasen, ja får klaustrofobi, kan ju knappt röra mig! Plus att den där myrinvasionen (som iofär borta nu moahaha!) inte direkt hjälpte. Så ja letar runt efter lägenhet men just nu verkar det bara finnas ett överflöd på små studentlyor som endast är tillgängliga över sommaren. Studenter som ska "hem" under sommaen men vill ha kvar sina lägenheter, alltså. o de går ju inte. Men vi får se. Ingen panik ju, men ändå, vore skoj att ha ett riktigt kök åtminstonde. Men ja är kaske inte i rätt läge att klaga eller så just nu helelr för den delen. Jag är nöjd som det är just nu o så får de va, tills nåt bättre dyker upp :) De blir nog braaa! :D

Nu ska ja dra på skorna och gå till bussen! Ha en fin-fin dag! :)

Ciao!



The last day of our acquaintance

2010-04-29 @ 11:21:14
Idag är de sista jobbdagen innan det är LOV! Haha, jag kallar de lov för att de är en längre ledighet - torsdag kväll till måndag eftermiddag - plus att de låter mycket skönare än "bara va ledig". Lov i skolan liksom, det va ju de alla väntade på hela året! Så när jag inte jobbar hädanefter, då har jag lov. :) Även om det bara är en dag, så har jag lov. Visst låter det härligt! Spec nu i sommar, om man har en ledig måndag liksom så säger man bara att man har lov. Hehe, very nice indeed!

Som sagt, jobb idag. Som vanligt btw. Innan tänkte ja baaaaara slappa faktiskt. Ligger i sängen här med uppburrat täcke o bara myser till go musik och kollar runt på datorn. Finfin morgon. Behöver slänga i en maskin tvätt också, men det vore så synd att förstöra denna morgon med att behöva gå upp ur sängen.. :P Så de får vänta till imorgon helt enkelt.

Valborg imorgon alltså. Hej o hå. Årets festande för Uppsalas studenter - eller alla studenter egentligen. Vad jag göra? Ja, planerna på att åka till skärgården ligger numera begravda på havets botten, bokstavligt talat. Ska visst bli dåligt väder så de va ingen idé att åka dit ut. Kan faktiskt hålla med, Stockholms skärgård vill man ju vistas i när det är strålande sol och varmt o skönt! Så nu får vi se vad som händer. Tyckte jag hörde ryktas om en grillfest nånstans...Freddie....? :) Ja, de löser sig alltid. Och om de inte gör de så är de ändå okey, valborg liksom, hur viktigt kan de va egentligen? Mest en ursäkt för att få festa, vilket man kan göra resten av årets 364 dagar ändå om man så önskar. :)

Ska nog dra på ett avsnitt av OTH nu... och sen kanske lite How I Met Your Mother. Haha. Lysande serie. :)

Ciao!


Surf-smurf!

2010-04-28 @ 23:24:54
Wiihoo vilken fin dag det harvart! Onekligen! :) :) :)

Vaknade, riktigt utvilad för en gångs skull, vid tiotiden. Slappade och kollade på film till frukosten. Aaah, att inte behöva gå upp tidigt är en lyx man ofta glömmer bort alltså. Älskar dessa stunder  ävem om det är tusen gånger bättre om man är två! ;)

Vid ettiden mötte jag upp Tina, Freddie och Melker nere vid Fyrisån i stan haha - grabbarna hade fått för sig att surfa i ån! Här kan man inte vänta tills sommaren minsann! Haha så roligt de va! Grymt kul! Fattar inte att dom ens vågade, för de är ju ISKALLT i vattnet - o då är jag så långt från badkruka man kan komma! men ah shit. Efter många om och med kom dom båda i vattnet men det va visst lite svårare än de hade trott. Fanns inget riktigt bra ställe att fästa repet på så de blev inte så mkt surfande av det hela - mest glidande längs kanten i denna "forsränning", för tjena va strömt det var. Men de va grymt kul o kolla på :) Folk samlades i högar alltså haha :) Tur inte farbror polisen kom, tror inte man får göra så egentligen, eller va tro ni? :)

Vid tretiden drog jag mig till jobbet och jobbade några timmar, sen åkte ja hem och har suttit och redigerat massa videoklipp jag tog från surfingen. Fick ihop en rätt skaplig film men av någon konstig anleningen ville programmet inet spara ner skiten, den stannade efter 42%, om och om igen. Pust. Så jag fick "filma" filmen, och lägga upp den så istället haha. Ja, så kan de gå, men bättre än inget iaf! Förutom videofilmningen tog jag drygt 100 bilder idag haha... O Tinas Freddie alltså - himla linslus! med på varenda kort typ haha! :)






Haha! Vilka flummon! Aldrig någonsin träffat så sköna människor som er! :)

Här får ni videon också! Tyckte allt ja gjorde ett rätt bra jobb! :D




Nu har jag precis tagit en välförtjänt långdusch och nu ska jag ta o lägga mig med en bok en sväng. Läser en jätteintressant bok om autism! Fy va fascinerad av sånt här jag är alltså, är det inte rätt hemskt ändå? Att man fastnar för sånt som är hemskt, tragiskt och så verkligt... Men det är kanske just därför, för att såna saker ligger så nära ens mänskliga hjärta. Mm, förmodligen.

Buenas noches!


Hey hey, I wanna be a rockstar!

2010-04-28 @ 12:31:01
Vet ni att jag har världens grymmaste bror? Mm, det har jag. Han är AWESOME!

Han har blivit upptäckt av ett band som heter Renegade Five som är på väg att bli väldigt stora (Grammynominerade förra året!), och i helgen var de på Fryshuset i Stockholm för att spela, och min bror Daniel sjöng! Allt klaffade på spelningen så nu är han deras nya sångare! Fatta va grymt! Daniel har alltid varit  otroligt musikalisk, det är nästan alla i vår familj, men Daniel speciellt. Tycker det är hur häftigt som helst att han får den här chansen, han förtjänar den så fett! Min duktiga bror, fan va stolt jag är ska du veta! Har precis laddat upp en ny playlist på spotify med alla Renegade Fives låtar, och nu väntar jag på det nya albumet där Daniel sjunger! Woohoo! :) Fan va ja önskar att jag kunde vart där och sett spelningen i helgen, men tyvärr kom jag ju inte ifrån på jobbet. Men det lär ju bli fler spelningar nu! Wii, Grattis, grattis och åter grattis i tusenfalt! Älskar dig min bror! Lycka till nu! Är världens stoltaste lillasyster! ♥





Min bror, The Rockstar ;)


Snart är det dags för jobb men innan ska jag till stan och träffa Tina o Freddie - Freddie och hans kusin Melker ska surfa i ån! Haha, jäkla galningar! :D Ska bli intressant att se!

Längtar till helgen! Då ska jag med Jocke och hans family ut till deras sommarställe ute i skärgården, ska bli riktigt kul! :) Valborg o allt ju, dock blir nog festandet VÄLDIGT begränsat. Valborg känns väldigt överskattat faktiskt. Visst, här i Uppsala är de ju världens drag pga alla studenter, men mer än så är de ju inte. Ska du in nånstans måste du ju ändå ha kårleg o orka skaffa de liksom. Är inte ens sugen för fem öre. Jaja, Min o Emelies gamla klasspingla Marielle ska hit upp på Valborg så henne hinenr man förhoppningsvis med att träffa en sväng iaf! Nice!

Nu ska jag get dressed o dra! Ciao!



...

2010-04-27 @ 23:47:25
Ja solen, den tar ju. Vi hade iallafall tur med vädret. :)



har haft en angenäm kväll med Tina o Freddie :) Blev ingen bio, utan hemmagjord god sallad och musik och sjungande :) Nästan bättre än bio de! :) Godnatt gott folk!


Summerlovin´

2010-04-27 @ 13:19:24
Tjenixen mina muppar!

Wohoo! Kan inte komma över att jag är på så sjukt bra humör nuförtiden! Det är verkligen underbart, efter alla dagar, veckor, månader på botten är jag äntligen på väg upp igen, inte riktigt på toppen, men vänta ni bara ska ni få se, a new time has come for me! :) Wiiie!


På vägen hem fick jag syn på massa såna här.
Anemone Nemorosa.
Tur att man är så bildad ;)

Efter jobbet i söndags åkte ja på en visit till Jocke i Sthlm för att våldgästa honom lite! Käkade god mat o kollade film! Blev en del omhändertagande också, snäll som man är, för han blev sjuk. Men va gör man inte liksom :) Handlade mat åt honom o grejer o pysslade om, det som jag är så bra på :)

Idag är jag måttligt seg, om än glad :) Solen skiner o det är ju helt galet underbart väder ute, är sommaren verkligen på väg nu? På riktigt? I hope so! Funderade på om jag skulle dra på en klänning idag, självklart med strumpisar och kofta till, men ändå.. Njaa vet inte, även om alla andra i Sverige går klädda så efter endast en dag i sol, så vettekatten om jag borde göra det alltså, känner inte riktigt för att bli sjuk igen. De kan ju hända att de slår om, bara sådär, igen. Mmmm, får fundera lite till :) Ingen panik ju!

Ska strax iväg o jobba några timmar och ikväll ska jag möta upp Tina o Freddie och vi ska ev gå på bio! Shit, de va inte igår man va på bio alltså, så de ska bli kul! Va ju planer på att man skulle på bio igår, men så blev det inte. Shit happens! men lika glad är jag för det, men gladast är nog... eh, plånboken? :)


På med brillsen, av med tjocka jackor och halsdukar och ut o njuuuut med er! :)


So long! :)



Shubidoapatadabilopido!

2010-04-25 @ 11:21:04
Wohoo vilket strålande humör jag är på idag! AJ KAANT BÄLIIV ITT! ;)

Vaknade upp för en timme sen, tagit en go dusch, käkat fruksot och snart bär det av till jobbet! är egentligen huuur trött som helst men jag ser så sjukt mkt fram emot att jobba på Ur&Penn - roligaste jobbet ever för er som inte vet - så de ska bli great ändå! Är så sporrad just nu :) Yeey! 

Efter jobbet ska ja dra till Jocke i Stockholm o hälsa på en sväng! Va ett tag sen nu! Nice price! Vi ska käka pizza har vi bestämt - hur länge sen var det inte man käkade pizza? Ja, inte igår iallafall. Mmmm!

Tänkte slänga in en snabb bild med så ni får en daglig dos av Sofia hahah, men jag var tydligen inte vidare fotogenisk idag så ni får nöja er med en lite äldre bild! Vad är inte bättre än en bild med klssisk sommar för mig - nämligen massa bad :) Wiiie längtar till första doppet, när nu det blir!


Snart är de dags!! Beach 2010 - jag är inte ready! HAHA :)


Oj, nu går ju bussen strax, dags o kuta. Hatar att bussarna bara går en gång i halvtimmen på söndagar, grrrr.... :) Ha en finfin dag alla! Ciao!


Noche.

2010-04-24 @ 23:46:29



Sweet dreams... or a beautiful nightmare.


G.I. Jane

2010-04-24 @ 23:35:17


Demi Moore - Tuff brud i lyxförpackning, onekligen. Grym rulle iaf! Power to the women, typ, haha! :)

Nu är det sängdags! Hasta la vista, BABY! :)




Embracing the moment

2010-04-24 @ 19:48:51
Men hallå! Är det vinter än eller? Det haglar ju in folk här på bloggen o jag har som vanligt ingen susning om vilka ni är. Suck, pust och stön! :)

Haha. Jag ska tala om för er att jag haft en underbar dag! Var ordentligt övertrött idag, ville typ dränka migsjälv på badhuset för jag ville så gärna somna in (ok, kanske inte på det sättet men ändå), men samtigt va ja bara sädär skönt go o soft o bara avslappnad ni vet. De där stadiet efter övertröttheten då man blir überpigg o överenergisk, som jag brukar bli! De va ett härligt sinnestillstånd måste jag säga. Ska definitivt provas igen! Haha! :)

Hade ett så härligt "moment" nyss på väg hem från busshållplatsen. Stannade uppe på bron som går över motorvägen, solen sken rakt i ansiktet o jag bara verkligen tokfylldes med lycka på nåt sätt. Helt varm och glad! Bara stod där och andades in livet ungefär. Det behövdes. Aaaah. Joy.

Jo. Igår. Dammsugarladdare = Grrrr!! Åh blev så tokig alltså. Gick upp astidigt bara för att jag skulle hinna emd allt ja skulle göra igår. Åkte till stan o fixade nytt månadskort till bussen, åkte därefter raka vägen ut till IKEA. Käkade en billig frukost för ynka 9 spänn där (att dom inte går i konkurs alltså ;)) o sen handlade jag lite nödvändigt där som tex. sängben. SEN, gick jag runt i varendaste elektronikbutik där ute - ONOFF, SIBA, ELGIGANTEN, MEDIAMARKT, EXPERT... Jag var ju nämligen på jakt efter en dammsugarladdare som ni säkert känner igen. Grrrr! Alltså. Förklara en sak för mig? VARFÖR säljer man saker, men såfort varan är såld frånsäger man sig helt ansvaret för den? Elelr de där va kanske felformulerat men ni fatar väl vad jag menar? Capish? Comprende? :) Jo, denna dammsugare. Samtliga butiker säljer samma dammsugare som jag har, men inte en enda av dom har tillgång till varken service elelr att beställa extradelar till den. HUR WIERD ÄR DE INTE DÅ? Fattar inte. Vet att de är mer än vanligt att de är så idag, men ÄNDÅ. Pust. Nu är de ju bara att skrota min dammsugare, som jag köpte för 2 månader sedan, för 800 spänn. Fantastiskt! :) Äh, jag har humöret uppe - tillsvidare får väl helt enkelt blåsa ut skiten härifrån elelr så får ja väl ställa mig på gatan o tigga folk om 1 minut med deras dammsugare :) Haha. om de ändå vore så enkelt!

Igår, var great! Blev kinamat (som förövrigt va rätt så slemmig... Och "Slemmigt men mättande" stämmer inte riktigt in här...) och sen bowling som jag totalt kickade ass i! I min fantasi alltså.. Ja fick storstryk SOM FAN alltså haha.. Ja som hållt på o hävdat mig o sagt att jag är kung (för de är ja ju egentligen) o så gjorde jag mitt livs topp tre värsta serier igår haha, alla på en o samma kväll! Slå de ni om ni kan! ;) Nä, men man får väl bjuda på den liksom. :) Haha. Sen blev de massa filmtittande vilket resulterade i att ingen av oss kunde sova sen haha.. Sleepless in Uppsala, here we go :) Kl 6 imorse gick vi ut på promenad för de kanske kunde få oss trötta, och ja de funkade. Iaf några timmar, sen vaknade jag och kunde inte somna om. Då var kl nio och jag satte mig o läste en bok. Sen va de rätt som de va dags för jobb, och ja, efter det är vi ju nu. Trodde ärligt talat att jag skulle krevera på jobbet. Uh så tungt de va! MEN, imorgon är det lite work på Ur&Penn igen - HYPAD!! - o sen är jag ledig måndag! Wohoooooo! Inte planerat så egentligen, men ibland har man tur :) det behövs ändå, kan behöva de nu, Jobbar nonstop ett bra tag nu (jag räknar inte med de dagar jag vart sjuk, de kallar inte jag ledighet) så de ska bli skönt med lite time off så att säga!

Jepp jepp. Åh, är så ledsen att ja missade min brors spelning idag! Dumma jobb! Han sjunger för första gången med sitt nya band, kända och grammynominerade 2009, Renegade Five! Hade så sjukt gärna vart där o kollat in hans allra första gig, men nej då, ja jobbade lite för sent så ja hann inte. Dom spelar just nu, as I write, så jag hoppas verkligen att det går bra, vet ju hur nervös han va! Inte så konstigt kanske, skulle skita enr mig om de va jag :S

Just de ja. Fick  brev från Uppsala Universitet igår också, angående musiklärarutbildningen jag sökt.  HA HA HA vilket skämt! Ja bara "är dom allvarliga!?" Hehe. Kan ju stryka den från listan direkt då, tusan! Fick värsta pappret om ett antagningsprov där man skulle leda en ensemble, skriva teoriprov på bl a oktaver, stämmor, klaverer och hej-kom-och-hjälp-mig! Allvar. Jag kan NADA om det där. Trodde de va det jag skulle lära mig där, men apparently not! Jaja. Har ju fortfarande sjukgymnastprogrammet, samt bild - engelskalärarprogrammet kvar. Nåt borde ja väl ändå komma in på; engelskautbildningen har jag ju kommit in på och börjat läsa för några år sedan, så de borde väl ändå inte va några problem. Men ändå. Skit, musiken hade nog vart roligast av allt tror ja, de va ju min prio 1! Men ah, ja är van att de skiter sig, så de är väl bara att bita i den såliga druvan (som jag gjorde igår....blä!) och suck it up! De komemr alltid nåt annat. Stay positive! :)

Nehepp. Om man skulle ta sig en dusch och få ur all äcklig klor ur håret. Vill ju inte bli grön i huvudet heller :)

Kan hända att jag återkomemr senare :) Ciao!


She goes all the way

2010-04-22 @ 20:48:04

She Goes All The Way - Rascal Flatts



Tjillevippen!

Vilken dag! Eller, har inte gjort så mkt egentligen, men de timmarna med ungarna fick mig att falla handlöst! Dom måste vart inne i nån period båda två för F*N va dom skrek o härjade! Riktiga trots-monster haha! Smällde i alla dörrar o skåp dom kunde hitta, slängde ner gosedjuren i toaletten osv osv. Pust! De värsta är att jag vet att dom skriker (många gånger) för att få ren uppmärksamhet, o de är ju svårt att låta bli att inte bry sig när öronen sprängs sönder ungefär! Dilemma! Haha, men de gör inget, dom är lika söta ändå :)

Nu är jag hemma och har tagit en lång fin dusch. Sjukt skönt - ni vet ju vilken vattenmänniska jag är :) Ska ta o göra nåt o äta strax o sen ska ja bara softa framför en film eller nåt innan jag somnar in för kvällen. Imorgon har jag en hel del för mig. Ska bland annat ta tag i den här IKEA-turen. Måste fixa ben till min säng nu, ryggen blir ju helt sne om man fortsätter såhär. Ska även se om jag hittar till elgiganten därute så ja kan köpa en ny laddare. Betala räkningar ska man göra med - roligaste på hela månaden wihoo! ;) Sen på kvällen får jag besök o vi ska ut o käka o sen på bio! Nice!

De va de, har inget mer vettigt att säga just nu! Ciao sålänge!

_____________________________

UPDATE
Kina - Det är Ted Gärdestad som sjöng Satellit och de andra låtarna jag nämnde, inte Ledin :)





Tack.

2010-04-22 @ 01:57:34
"Även att jag aldrig träffat dig, även att jag inte känner dig (mer än att jag följer din blogg) så känner jag din smärta i det du skriver. Du måste vara en helt underbar människa och jag ser många likheter mellan dig och mig. Ditt skrivande förgyller faktiskt min vardag ibland. Jag vet inte ens varför jag skriver detta inlägg men jag vill bara att du ska veta att du är en fin människa med stort hjärta."

Tack Michelle, vem du nu är, för den otroligt fina kommentaren. Den värmde! Vem är du, har du någon blogg eller email? O hur kom du in på min blogg, vore kul att veta :) Tack än en gång för den fina kommentaren, behövde höra fina ord. :)

_____________________________________________________

Har nyss kommit hem från Tina, som hade besök av Freddie. Va skönt att få sitta o snacka med dom, jag behövde ventilera! Tur att man har så fina vänner, vet inte vad jag hade gjort utan er. ♥

På vägen hem snöade det. Piss. SNÖ! Jag som hoppades att det inte skulle nå min lilla bubbla hehe (fast de nått hela övriga Sverige typ) :) Men vet ni, de gör ingenting. För 1 - de kommer ändå smälta bort fort, de här är inget som lägger sig! Och 2 - jag mår så mycket bättre nu än jag gjorde förut. Är så trött på att va trött o ledsen hela tiden, även om det iof är helt ok att vara det, men ändå. Nu tänker jag (försöka, som så många gånger förut) blicka framåt och försöka med en nystart (igen). Det är verkligen dags att ta sig i brallan nu alltså.  Tråkiga saker händer som man inte kan förutse, men det är bara att acceptera och gå vidare. Inte för att man ska va superglad om nån går och dör eller så, men jag menar rent allmänt. Iallafall för min egen del - jag har varit på botten alldeles för länge nu! Nu är det dags att ta ett simtag mot ytan och andas lite luft igen! Tamigfan!

Nu ska jag lägga mig så jag är pigg imorgon så jag kan börja jobba som en normal människa igen. Funkar ju inte normalt när man är hemma alltså. Inte konstigt man snöar in sig på småsaker då!

Tack än en gång mina fina vänner, kända och okända, för att ni finns där för mig i svåra och glada stunder - alla lägen! Jag behöver er och jag tror nog att ni behöver en liten dos av Sofia också :) Älskar er alla tusenfalt!

Ciao.


Sista kapitlet.

2010-04-21 @ 20:11:09
Fick ett samtal idag. Efter det har jag bara gråtit och gråtit. Jag visste att det skulle komma, jag visste det, jag hade det på känn. Men att få det bekräftat gjorde ondare än jag trodde. Som en kniv rakt i hjärtat, inte bara rakt in utan även omvriden. Som ett knytnävslag mitt i ansiktet. Som om jag var instängd i ett brinnande hus. Trodde jag var beredd på det här, jag har ju vetat om det sålänge, men tydligen inte.

Ett steg tillbaka, så känns det nu. Jag som äntligen kommit på fötter, trodde jag, och påbörjar mitt nya liv häruppe. Nu vill jag bara fly igen, in i migsjälv och bara försvinna för gott.

Jag saknar dig, kommer alltid göra. Och jag kommer alltid älska dig, du är den enda och den bästa i ditt slag. Jag undrar om du verkligen vet hur mycket du betytt för mig genom åren? Tror inte du förstår. Jag undrar var jag hade varit idag om det inte vore för dig. Inte här iallafall. Kommer komma ihåg allt fint vi gjort, alla fina minnen jag har ihop med dig.

Jag har vetat hela tiden att den här dagen skulle komma, men jag har alltid hoppats att det inte skulle bli så. Att nån skulle glömma bort det och att denna dag aldrig skulle gry. Men nu tvingas jag inse att hoppet är borta och lågan är släckt, för gott den här gången.

Jag kommer bära dig med mig, för alltid. Älskar dig av hela mitt hjärta och det kan ingen ändra på. Jag hoppas att du har det bra och är lycklig där du är. Detta är mitt avsked, men förhoppningsvis inte för gott - ett nödvändigt ont för att orka gå vidare.

Jag älskar dig J. ♥

______________________________________________





It must' a been a place so dark, couldn't feel the light
Reachin' for you through that stormy cloud
Now here we are gathered in our little home town
This can't be the way you meant to draw a crowd

Oh why that's what I keep askin'
Was there anything I could have said or done
Oh I had no clue you were masking the troubled soul, God only knows
What went wrong and why you'd leave the stage in the middle of a song

Now in my mind I keep you frozen as a seventeen year old
rounding third to score the winning run
You always played with passion no matter what the game
When you took the stage you shined just like the sun

Oh why that's what I keep askin'
Was there anything I could have said or done
Oh I had no clue you were masking the troubled soul, God only knows
What went wrong and why you'd leave the stage in the middle of a song

Now the oak trees are swayin' in the early autumn breeze
The golden sun is shining on my face
The tangled thoughts I hear a mockingbird sing
This old world really ain't that bad a place

Oh why there's no comprehending
And who am I to try to judge or explain
Oh but I do have one burning question
Who told you life wasn't worth the fight
They were wrong
They lied
And now you're gone
And we cried

Cause It's not like you to walk away in the middle of a song
9Your beautiful song
Your absolutely beautiful song


Insane in the membrane! Insane, got no brain!

2010-04-21 @ 12:45:47
Åh mina vänner. Ännu en olycksdrabbad dag för mänskligheten. Eller inte, men ändå. JAG har iaf inte sovit bra på hela natten, legat och våndats i smärtor av den förbannade migränen som smyger sig på titt som tätt! Blir tokig snart, på allvar! Trycker mot tinningarna och pannan, gör ont i ögonen och jag kan inte se ordentligt, de bara flackar liksom och minsta ljus ger mig krampliknande smärtor i ögonen. Hörseln ska vi inte tala om. Minsta lilla ljud låter som värsta bergsprängaren, höll på att kasta ut kylskåpet inatt för den lät så. Den låter ju egentligen inte nåt märkbart i vanliga fall. Sen har vi det här med illamåendet. Vill kräkas hela tiden, fast jag inte gör det. Jag frossar fast jag inte ens kan ha på mig täcket av värmen! Så sjukt alltså. Men nu, halv ett på dagen, känner jag att det äntligen börjar avta, så förhoppningsvis kan jag åka till jobbet sen till klockan fyra - vilktiga pengar för mig, varje hundralapp är viktig. Hemskt att man ska behöva känna så egentligen - att man inte kan va sjuk för att man då missar några hundra spänn. Men måste man så måste man.

Annas då? Jo. De är väl bra. Börjar bli lite väl dammigt här hemma - har ju ingen laddare till dammsugaren! Vad jag göra? Ja, no se säger jag. Kanske skulle smyga in till "värden" och sno (läs: låna) hans dammsugare när han är på jobbet hahaha... Näää, sånt gör inte jag, inte ens i kris. Får helt enkelt ta tummen ur snart och fixa en där laddaren. Så svårt är det ju inte, bara o åka ut till elgiganten o köpa en.. Får väl ta itu med det till veckan.

Har en helt gigantisk hög med kläder i fotänden av sängen också haha. Tvättade förra veckan och jag har ännu inte orkar vika ihop kläderna och lagt in dem i byrån. Haha, här har vi prioriteringar minsan :)


Sofia - Den osminkade sanningen. Allmänt sliten och i behov av en serious uppryckning!

Hörde btw att det börjat snöa på många ställen i landet! ALLVAR!? Det är ju för tusan slutet av april nu! ORKA! WHYYYYY?! Än så länge har det inte börjat här uppe iallafall, men ja säger då det, OM jag vaknar imorgon och det snöar... Åååååååh... Då är det krig! Grrr! Tänker INTE börja plocka fram snödojorna och vinterjackan igen, inte en chans alltså. Då tänker jag trotsa allting med att gå i kortbrallor och sandaler. Jaa, det tänker ja. Så de så! Hmh!

Nej. Tror jag ska ta mig en dusch så jag piggnar till lite. Älskar att duscha kallt, visste ni det? Alla tycker ja är galen, men ja tycker det är så sjukt gott! Men de är nog för att ja är så himla varmblod (kan gå i kortbyxor mitt i vintern utan problem) så de känns bara svalkande liksom. Dessutom kan de nog va bra att inte öka blodcirkulationen för mycket om jag nu ska bli av med migränen iår. 

På med lite ljuv R-F musik på låg volym så ska de nog bli bra.. Ciao.

   

Since I have nothing else to do...

2010-04-20 @ 14:23:01

Tina dissade mig, snyft snyft... Nädå, så illa är de inte. Tyckte de va lite väl sent o åka dit nu, när ja ändå ska jobba snart, så ja drar dit ikväll ist, efter jobbet, o myser lite. You and me min diamant! :)

Men nu då? Har väl egentligen inget vettigt att säga. Trodde ja hade det, men tydligen inte. Tänkte komma på att skriva om nåt intressant för en gångs skull, men nej. Det är tomt i huvudet. Som om inget intressant ens kan fastna där uppe, bara tråkiga och ointressanta saker. o det vill ni ju inte höra om, eller hur? Därflr tänker jag nu googla ordet "diskutera" och det första som kommer upp tänker jag alltså diskutera, här och nu. 

Ok. Googlar.... 

Hm. Islam har jag noll koll på, politik får mig att jäspa stenhårt och Jakten på Julia har jag aldrig ens sett. Så det var döda ämnen. Om vi kör lite listor då, för omväxlings skull? Så ni får veta lite om mig - ni är ju trots allt en hel del nya läsare. Ni får ju även gärna tipsa om de är nåt ni vill ja ska skriva om.. Har länge funderat på att fixa nåt typ av tema till bloggen, men inte kommit på nåt vettigt. Jag och Emelie bollade med idén att jag skulle driva med sverige - elelr den syn som de flesta har på svenskar; dryga, otrevliga, blonda bimbos ;) haha... Men jag känenr att det förmodligen skulle bli mycket roligare i mitt eget huvud än det som kommer ut i form av bild, video och text. Så jag funderar fortfarande alltså. Men förslag är välkomna.

Just de, listor va de.

Namn: Sofia Maria Natalia Johansson.
Piercingar: Öronen - 1 i höger, 2 i vänster.
Tatueringar: Min pappas namnteckning på min vänstra handled.
Längd: 1.73 cm.
Skostorlek: 39.
Hårfärg: Brun.
Fräknar: Nope

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, i en större, egen lägenhet.
Tycker du att du är attraktiv? Nej, men tycker väl inte jag är värst på planeten. Gillar mina ögon.
Dricker du? Sällan.
Röker du? Nej.
Vilket schampo använder du? Wella.
Vilken parfym använder du? Dolce & Gabbanas "l´imperatrice".
Vad är du rädd för? Att bli ensam. Spindlar. Mörker.
Gillar du att tvätta? Nej, men det är trevligt när allt är klart och man har rena och fräscha kläder.
Gillar du berg- och dalbanor? Ja, i måttlig mängd. Mår dåligt annars!
 
Senaste...
Filmen du hyrde?
Hm, måste vart Johan Falk - Vapenbröder.
Filmen du köpte? Apocalypto, men det var väääldigt länge sedan.
Låten du hörde: Ellsworth - Rascal Flatts.
Låten du laddade ner? Information - Dredg (Lagligt via YouTube Downloader!)
Personen du ringde? Tina.
Personen som ringde dig? Joakim.
TV-program du såg? Ballar av Stål.
Person du tänkte på? Papi..

Favorit...
Låt:
Alla av Rascal Flatts.
Sak att göra: Sitta på toaletten och filosofera, helt klart :)
Sport: Fotboll!
Dryck: Brämhults färskpressade hallonjuice... Utan tvekan!
Kläder: Jeans o nån t-shirt är soft och funkar alltid!
Film: Många bra. Apocalypto, Braveheart, Tha Guardian, Saving Private Ryan.....
Bil: Ingen aning. Vet bara att ja vill ha en feeet stadsjeep nån dag. Typ en SUV, vore fint :)

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke?
Ja, tyvärr.
Gråtit över en flicka? Ja, det med men av andra anledningar kanske.
Ljugit för någon? Vem har inte ljugit i sitt liv! We are all sinners! ;)
Varit i slagsmål? Nä, men vart nära, för en väns räkning.
Blivit arresterad? Nej nej, sånt håller jag inte på med.
Träffat någon från internet IRL? Japp!

Antal...
Gånger du varit kär?
 Ett par gånger, ja..
Gånger ditt hjärta brustit? En. Förjävligt.
Hjärtan brustit på grund av dig? Haha, inte många tror jag. En som jag vet säkert, sen kan man ju inte veta helt säkert.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Oj, de är många de :)
Gånger ditt namn varit med i tidningen? En hel del, hemma i lilla Åmål, men de va längesen nu. Endast i samband med fotbollen dock.

Senaste...
Boken du läste?
Breaking Dawn/Så länge vi båda andas - Stephenie Meyer.
Personen du fick e-mail av? Min bror Daniel.
Personen du fick brev av? Om man bortser från räkningar så var det från min brevvän i Schweiz för många år sedan.
Personen du fick sms av? Joakim.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Hah... Kommer jag inte ens ihåg. Måste vart när ja va 17 eller nåt, innan jag "flyttade" hemifrån.
Saken du köpte? Mjölk och bröd, igår. Ett måste.


Vad har du gjort idag? Solat o slappat.
Brukar du svära mycket? Mm, men ja försöker bättra mig!
När stiger du upp på morgonen? Inte före tio om jag inte måste.. Elle om jag inte är überpigg.
Vad har du på dig? Leggings, svart linne, röd tunika.
Vad ska du göra ikväll? Efter jobbet drar jag till Tina för mys!
Vad är du allergisk mot? Gräs (so I´ve heard), katter i för stor dos haha, och vad jag befarar även pollen.
Var har du ont? I hjärtat.
Använder du hårspray? Nesch. Förstöra håret på det viset...
Kan du stå på händer? Självklart! På huvudet också!

Håkan Hellström eller The Ark? INGEN! UUH!
Salt eller socker? Havssalt är gott, speciellt i nya magnum Gold-glassen.
Gillar du ketchup? Ja, i lagom mängd.
Är du glad nu? Ja, hyfsat. är inte ledsen iallafall!
Var du glad igår? Till och från.
Vad dansar du till? Musik, vad annars? Debatt på fyran? :)
Stockholm är... ? ...blott 5 mil bort :)
Göteborg är... ? ...lite längre bort.
Kan du sjunga? Ja, men om de låter bra är en annan femma :)
Spaghetti eller makaroner? Spaghettiii! Helst färsk! Mmm...
Land du vill besöka? Grekland (igen!), Brasilien, Peru (inkaleden!), Sydafrika, Spanien, USA, you name it...


De va lite att läsa de. Nu måste ja börja göra mig iordning!

Ciao!  

 


Årets första...

2010-04-20 @ 11:29:22
..frukost i solen är nu avklarad, och fy sjutton va härligt de känns! :) Sommar, sommar, sommaaaaaar! Haha. Nej, tänker inte hoppas för mycket, börjar redan bli lite molnigt ute ju... Men de är gott sålänge det varar minsann! And I´m gonna enjoy every moment!!




Sunny sunny Thuesday!

2010-04-20 @ 10:24:17
Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar.. Ted Gärdestad. Där snackar vi sommar alltså. Hans låtar kommer man alltid förknippa med varma soliga dagar, bara fötter i gräset, sateliter och att de är för oss som solen går upp. 

Vaknade redan för en timme sen, alltså klockan nio och var überpigg. Konstigt med tanke på att jag somnade vid tretiden inatt, och då endast fått ynka 6 timmars sömn. Vad händer med mig - jag som är van att sova 10-12 timmar utan problem! Men hm, de kanske är där problemet ligger iof, att jag sover för mycket... Men det är ju sååå skönt, att sova... :)

Min energi denna morgon kan ju faktiskt även bero på det galet fina vädret! Jag brukar alltid cova med persiennerna öppna, dels för att jag kan sova bra oavsett om det är ljust eller mörkt i rummet, och dels för att jag älskar känslan av att vakna upp av solen i ansiktet. DET är en bra start på dagen. Känna värmen det första man gör, då mår man bra!

Har sedan jag vaknat bara suttit och bläddrat i nya VeckoRevyn som kom på posten idag, och fått ångest över alla bininimoden som kommer nu.. Beach 2010, wohoo. Not. Usch, ångest varje år alltså, spelar ingen roll hur smal man blir, kommer aldrig känna mig bekväm i en halvnaken kropp som andra kan kolla på. Nej, tacka vet jag luftiga och skira saronger o sköna klänningar till sommaren, o ska man i vattnet, ja då får man väl ta i tu med det då! :) Åh, härliga sommar (försommar?), jag är så glad att du äntligen är här! Ska strax ta mig lite frukos och sen knalla bort till Tina o sola lite! Bräde mig järnet häromdagen men äh, that´s what sol is for haha, så ja ska bränna mig lite till idag! ;) Nej ärligt, måste va försiktig. Får dra på lite solskydd tror jag, känns som solen är riktigt stark idag.

Nog om det! Vad ska ni solstrålar göra idag? Och vad har ni för planer inför sommaren? Åh, jag skulle gärna vilja komma bort ett tag i sommar alltså. Men frågan är i hur stor omfattning en "get-away" kan bli i sommar, med tanke på allt jobb som komma skall, och alla bröllop man ska på, pust.. Hade vart fint med en vecka eller två nånstans. Helst i Sverige, iallafall om det ska fortsätta va såhär varmt! Men typ Gotland, öland, Österlen eller västkusten, nån av alla vackra skärgårdar man har. Vid vattnet ska det va, det är ett måste! Åh, Svensk sommar är så underskattat, och Sverige framförallt! Fatta va många ställen det finns som man inte sett i vårt eget land än! Vi heter ju liksom inte Sverige for nothing! Eller hur? :) Sverige-safari, de skulle va nåt haha. Älgar, lodjur, järv och renar i norr. De kallar jag djurliv det ;)

Nepp. Frulle it is o sen ska jag rulla ut i solen. Åh... rulla... om man ändå hade ett par inlines nu, hade vart perfekt ju! Eller åtminstonde en cykel... :S


Här kommer lite somriga bilder från en Grekland (Rhodos) resa jag gjorde för exakt 4 år sedan. Fy tusan va den resan var fin... Åh, älskar Grekland!!


Underbara stränder...


Vackert växtliv...


Bländande hotellanläggningar precis vid havet...


Svalkande dopp och solande vid poolen...


Slående vyer...


Vackra, förfallna och historiska Akropolis, som en vykortsbild...


Enda fisken i havet på hela Rhodos... :)

Ah. De va tider det.



12-hour shift!

2010-04-19 @ 21:46:13

Dagen började med att jag spillde ut ett helt glas brämhults hallonjuice över mig när jag vred på armen för att kolla klockan. Lyckat. Höjer på ögonbrynet en gnutta, men mer för ett "jaha" än av förvåning. Av två anledningar var detta väldigt onödigt: Hallon är jobbigt att få bort, speciellt från vita kläder (!!), plus att de va en jädra synd att de va just brämhults, som är så god och dyr dessutom! Men men, what to do?


Imorse, innan hallon-incidenten.. Roligt att ja är typ skelögd på första bilden, haha :)

Fick byta om snabbt som tusan för att hinna ed bussen så ja kom i tid till kursen som började kl 09. Kursen som så fint kallas för "toaletträning" riktar sig till föräldrar och personal till funktionshindrade och utvecklingsnedsatta barn - autism i mitt fall. Faktiskt tiktigt intressant! Gick igenom massa anatomi om vad som händer, och vad som triggar olika reaktioner hos barnen. Kursen är uppdelad på 4 tillfällen, den första idag då, på 2 timmar åt gången. Tycker sånt här är skoj, så ser redan fram emot nästa tillfälle! Rätt roligt att jag som egentligen kan minst, har bara jobbar med barnen i 1½ månad, var den som höll låda mest haha! Men tror dom tyckte de va kul att ja va så intresserad, och ett plus för "mina" föräldrar då jag fick agera lite tolk. Inte lätt att ha svårt med svenska språket när man dessutom ska lära sig svåra anatomiska ord. Knappt så jag kan uttala dem ibland ju! :) Nice nice!

När ursen var slut fick jag kuta ner till stan, tur det var nära, för att påbörja mitt Ur&Penn pass. Skyltning och kampanj = urkul! Alla tjejer va där idag också, dom har hur många anställda som helst ju!! Va iaf skitkul o ja kände mig verkligen som en i gänget direkt, fast de va första gången ja snackade med många av dom! Dom skojjade o flamsade o kallade mig Fia på direkten - då känner man sig hemma! Åh va ja har saknat att få umgås med "normalt" folk alltså, så givande! :) Sorry Rosse, men ja trovs faktiskt bra där! Fast ja SAKNAR JU ER!!! ♥ Ni komemr alltid vara mina favorit pennor :)

Efter jobbpasset på Ur&Penn fick jag återigen kuta till bussen för att åka till barnen och jobba mitt kvällspass. Jag tvingade ut ungen och vi gungade, letade efter den där katten (känenr ni igen det där eller?), och åkte buss! Haha, han älskar att åka buss! Han kröp upp i mitt knä och satt där o tittade ut. när bussen stannade till på en hållplats sprang han fram till chaffisen och sa hej och chaffisen svarade tillbaka och sa hej! Nu ska vi åka, spring tillbaka till mamma! Hahah, ja dog. :) De gjorde min dag alltså haha!

Haha just det! På bussen hem stannade bussen för att släppa av folk vid badhuset Fyrishov. ur bussen gick en lång kille som jag tyckte jag kände igen! Innan jag visste ordet av hade jag sprungit av bussen och hoppade på denna filur bakifrån hahah! Fy va kul de va! Inte tänkte jag för en sekund att kolla en gång extra att de verkligen va nån ja kände haha. Fyyyy va kul om jag hade hoppat upp på ryggen på nån okänd kille haha, hade ju dött! Hade flyttat från stan på 2 minuter! Men nu va de ju som tur så att jag såg rätt, de va ju Freddie wohoo! Han skulle o överraska lilla Tina haha :) Följde honom en bit o snackade, riktigt nice! Haha, så de kan bli! Sllvarligt, ja hade DÖTT om de va nån annan hahah... De ät lätt att vara efterklok, har jag hört :)

Pust. Nämnde jag att jag är rätt slut nu? Jisses. Men kul har de vart! Enda jobbiga emd dagen är att jag haft migrän - dock inte så farlig som jag kan ha. Men har haft riktigt ont i huvudet och haft jobbigt att se ordentligt, påverkar synen rätt rejält. Men nu, när jag är hemma, 12 timmar senare, börjar det äntliogen släppa. Bara glad att jag orkade igenom dagen, behövde det här känner ja. Skönt att få jobba arslet av sig, speciellt när man känner sig uppskattad :)

Nu är jag helt slut, och känner att jag kommer sova gott inatt, vilket jag baskemig förtjänar. Ligger o lyssnar på musik och tänker göra mig ett par riktigt goda mackor nu, med allt möjligt gott på! Sen ska ja dra igång en rulle och bara vaaaaaa... :) Åh. Känner mig rätt lycklig nu alltså. Things are fallin into place. :)

Hej sålänge :)


Pinsamast i Sverige - tadaaa - I give you Sofia!

2010-04-18 @ 22:20:35

Tjolahopp!

Helgen har vart strååålande! Jobbet igår gick som smort! Badade med kidsen i 3 timmar, gissa om jag var slut sen? Men på ett bra sätt! Kutade till stationen för att hinna med tåget till la capital och susade iväg. Väl framme blev det fläskfilé, film o mys - tre ord vilka kan summera denna helgen pretty good! Riktigt fint, precis vad jag behövde! :) :) :)

På tåget hem idag hände något intressant. Eller snarare väntat, kan man väl säga, eftersom det ändå är mig, Sofia, pinsamheternas mästare, vi snackar om här. Jag har en policy - jag sover aldrig på buss/tåg/flyg. Dels för att jag aldrig brukar kunna det ändå, men dels för att jag drömmer så häftigt. Jag drömmer varenda natt, ofta rätt våldsamt, och jag kommer alltid ihåg vad jag drömmer. Och idag hände det otänkbara - jag somnade på tåget. Jag väcktes av att en kvinna ryckte o skakade på min kropp! Hur är det med dig?? säger kvinnan till mig. Jag, som fattar absolut nada, ser på henne helt ovetandes om situationen, och säger vaddå? Kvinnan säger att jag skrikit och grinat som bara den! Märker att min tröja och mitt ansikte är rejält blött. Ooops. Oj, jag drömde nog, sa jag.  Vad drömde du frågade hon, och jag svarade att jag vet inte, för jag kom inte ihåg. Jag brukar ju alltid komma ihåg, men jag antar att det var för att jag blev väckt som jag inte kom ihåg denna gång. Hon frågade om jag mådde bra, och jag sa ja, och tackade för att hon väckt mig, rosande röd i ansiktet. Haha. Jag bara log, och de gjorde resten av resenärerna också när de såg att jag skämdes.. Haha.  

Seriöst, jag tror aldrig jag skämts så mycket i hela mitt liv tidigare. Pinsamaste ever! Tågvagnen va dessutom överfull, folk stod tillochmed upp, så jag kunde ju inte valt ett bättre tillfälle iaf :) Haha. Allvarligt, sånt här händer bara mig. Men som jag har sagt en miljard gånger tidigare - jag är inte förvånad. Ingenting jag gör/råkar ut för förvånad mig längre, för jag har nog vart med om iprincip allt snart. De är bara att acceptera läget att man är en olycksdrabbad fågel helt enkelt. Plus att man får göra de bästa av situationen :) Haha, jaa jag säger då det..

Pust. Imorgon blir det en lång dag iallafall! Upp vid sju och ta bussen vid åtta som ska ta mig ut till ett Habiliteringscenter där jag ska på minikurs som personal för barnen. Slutar elva och då bär det av raka vägen till Ur&Penn där det blir ett kampanjpass och packa upp o skylta om! Slutar där halv fyra, och tar bussen direkt för att jobba med barnen mellan fyra och sju. Pheeew. Kommer va slut imorgon eller vaddå. Men money money money, det är så man får tänka. Behöver allt jag kan få verkligen så de är bara att bita i äpplet, hur surt det än må vara. usch ja, pengar. Uuuh. Ryser. Finns ingenting i hela världen som gör mig så illa till mods som pengar gör. Skulle helst bara vilja slippa. Äen om man skulle få en fetinglön nångång så bara ilar det inom mig. Hatar pengar! Hatar att prata om pengar och att se pengar! BLÄÄ! om jag fick som jag ville så skulle samhället återgå till byteshandel. Mycket lättare. Så de så.

Nu är de dags för lilla Fia att hoppa i sängen, och högst sannolikt är väl att drömmen från tåget tar vid där den slutade. Drömde förmodligen om pappa, de är det som jag brukar drömma om när det blir såna häftiga drömmar. Aja, we´ll see. Hoppas ni alla haft en fin helg och får en grym ny vecka!

Ciao!


Morning has broooooookeeeeeen!

2010-04-17 @ 12:07:22
Good morning ladies and gentlemen!



Pigg som en igelkott är jag uppe på språng! Klockan ringde kl 10.30 (vill ju inte riskera att försova mig liksom haha) så då ilade jag upp, fast ja va dyngtrött. Käkat frukost i lugn o ro - kan va nåt v de lyxigaste man kan göra faktiskt. Bara sitta o njuta och veta att man har TID på sig. Lovely! Hoppade in i duschen. Kommit på att jag duschar rätt mycket, men ja älskar det. Vatten och jag alltså, om jag fick välja va jag fick bli i mitt nästa liv skulle det definitivt bli en havssköldpadda (stora, lever i hundra år om inte mer, plus att ingen vill fånga mig och äta mig till lunch). Skulle även kunna tänka mig att bli en sjöjungfru, men det känns lite knepigare på alla sätt och vis. Ja, jag och vatten, som sagt.

Nu har jag precis packat klart min lilla väska - ska ju bada på badhuset idag med el niño och direkt efter jobbet bär det av för lite mys inne i huvudstaden :) orkar inte åka hem emellanåt, tar så mkt tid. Precis tankat över Apocalypto på USB-minnet också, den filmen kan man inte se för många gånger. Så grymt bra. Så den blir de nog ikväll, yeey! :)

Fixa iordning sig de sista innan man drar iväg då. Nåt som är väldigt positivt med sommar, sol och en snygg bränna i fejset är att man kan skippa allt smink! Inte för att jag direkt överkonsumerar annars, men ändå. Nu behöver man bara ögonbrynspenn och lite mascara så är de klart liksom, hur nice är inte det? Det är iprincip det jag alltid använder annars, pennan och mascaran. De är prion,då ser man ut som folk igen. Grymt nöjd att man inte har så mkt att dölja med massa annat skit, inte bra för hyn alltså!



Årets snyggaste bild på mig, don´t you think? HAHA! :)

ar fortfarande inte hittat min dammsugarladdare. Det börjar märkas här hemma kan jag lova :S Skit, måste hitta den. Så typiskt mig att tappa bort den enda grejen liksom, alla andra fula tillbehör som man aldrig använder, ja dom finns såklart kvar. Men själva laddaren? Spårlöst försvunnen. Måste alltså köpa en ny laddare, och frågan är om det ens finns. Borde de väl ändå göra? Kan ju inte sälja en trådlös dammsugare utan att de finns extra laddare att köpa...? Hm.. Gotta check it out!

Nu drar jag! Ha en fin helg babes! Ciao!



Kiss and burn

2010-04-16 @ 22:54:56
Sjukt va galet fort tiden går! VART TAR DEN VÄGEN? Allvarligt?! det är ju över mitten av april nu! Va i hela friden liksom! Snart är det juli och mitt i sommarn, sen är de höst igen snabbt som tusan och innan vi vet ordet av är det kallt och jäkligt o fullt i snö igen.. Suck. Men men, man får ju njuta i nuet så mycket det går! Typ som jag idag, var ute i solen två timmar i morse, TVÅ GRIPANDE TIMMAR, och jag brände sönder hela bröstkorgen! Gudars alltså.. What to be, but sunburned. Ångest. Jaja. De kunde vart värre. Jag kunde ju bränt upp hela fejjan också, få fullt med brännblåsor tillexempel. Så jag får väl va glad att jag slapp det! :) Wihoo!


Sexigaste brännan ever, don´t you think? :) Haha, fy sjutton...

Arbetat som en häst idag! Not really, egentligen. Hämtade ungarna från dagiset idag när dom slutade, dom bråkade som vanligt o ville inte ta på sig sina kläder. när den ena ungen va klar o jag skulle klä den andra, ja då börjad den första klä av sig igen. Att man har tålamod alltså! Inte hjälpte det ju att dom hade 40 kilo kläder på sig heller - tjocktröja, munktröja, overall och mössa med fuskkrage (hål för ansiktet ni vet) - när det är 20 grader ute. Stackars ungar. Hem illa kvick iaf, duscha dem, mata dem, ut och leka (gunga och leta efter den där fördömda katten!) och sen in och leka lite till innan de va dags att gå hem. Jobbade över 1½ timme idag, wihoo, duktiga jag.

Imorgon är det också jobb, sugigt värre på en lördag, men o andra sidan - Em o Tina är out of town så att säga, och jag ska ändå tillbringa dagen på badhuset med 5åringen :) KUNDE JU VART VÄRRE haha :) Rätt soft faktiskt. Enda jobbiga är att man måste tvingas i sin bikini... Förut var de ok, för ungen badade inte då så man kunde gå dit med shorts o linne.. Men nu har han lärt sig tycka om vattnet (iof bra!) så nu måste jag hoppa i swimsuiten, gillas icke... Spec inte på Gottsunda simhall där badgästerna består av 100% muslimer och män på 40+. Inte för att jag har nåt emot muslimer, o inte helelr män på 40 bast, men de flesta av dem har ju ett visst sätt att se på en..... :S Gör mig lite illa till mods sådär.

Ikväll när jag kom hem har jag tagit det lugnt och sen lagat en great middag för en gångs skull. Blev en riktigt spicy kycklingwok! Jag älskar ju stark mat, men nu kanske jag tog i liiite för mkt. Men i magen kom den, nu återstår det att se när den kommer ut, hahahaha, nej skojja, fy va äckligt! :D haha! Nu återstår en dusch för att svalka mitt solbrända jag (varför ska det förresten klia som ett enda stort myggbett när man är solbränd?) och sen läsa lite i Breaking Dawn innan de är dags för bingen! Yeey!

Ciao hermanos y hermanas!


Kärlek!

2010-04-15 @ 20:40:48

Jag är verkligen bortskämd. Inte ofta jag känner mig sån, men idag gick det upp för mig hur lyckligt lottad jag egentligen är. Mina underbara vänner. Gud va jag älskar er! Kan inte säga det nog! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Ni är inte många, men ni är värda mer än jordens alla ädelstenar! Min underbara Emelie kom hit idag, för att sola lite med mig. Jag frös dock ihjäl (sjuk?!) trots 16 grader ute... hm... Men när hon kom så hade hon med sig rosor och en sten där det stod "Älskade vän". Hur fint är det inte då? För ingen som helst anledning, bara för att! Sånt här blir jag så otroligt glad och rörd över. Spontana små gester, som man inte behöver ha brutit benet för att få. Som man inte behöver säga till om för att det ska bli av. Bara en enkel handling av kärlek som gör så mycket! Så otroligt fint av min fina latina, älskar dig min vän! Tusen tack, du gjorde hela min månad! ♥




Emelie kom alltså hit, och med sig hade hon även en ask äkta argentinska vindruvor, från Indien. :) haha. Va rolig du är Emelie :) Vi satt hela tiden och åt dessa druvor och sa att "inte konstigt att de är så goda, de är ju från Argentina liksom!" haha, tills jag såg att det stod producerad i Indien på etiketten haha! Klockrent, Emelie i ett nötskal ;) Haha. Ah, de är tur man är lättroad liksom :) Vi satt iaf o tjatade ett tag innan det var dags för mig att dra till jobbet och för Emelie att möta upp Tina! Är btw så glad att det löst sig för dig Tina, jag visste att det skulle göra det! Se nu till att vårda det ni har och inte släppa taget om varandra igen! Det ska vara ni två, alltid! Äkta kärlek - det är ni! ♥

Jobbet var som vanligt. Va ute och letade efter den där fantasi-katten idag igen haha, men ingen katt hittade vi idag heller :P Gungade järnet i lekparken istället och sjöng Prästens lilla kråka en triljard gånger - men äh, det är okey! Kunde ju vart värre liksom! Nu är jag hemkommen och ska ta en dusch och sen läsa lite i Så länge vi båda andas / Breaking Dawn för femtioelfte gången nu eller nåt :) Är ju så bra! Grrr! Hoppas ni alla har en finfin kväll!

På återhörande! :)

 


Burn, Baby Burn!

2010-04-14 @ 20:34:54

Det är vår och gräset är grönt. Det är april, april! Det är bara ben och korta ärmar. Det är sol och grym värme i luften. Det är filtar i gräset och bara magar - Vi snackar årets första bränna! Woohoo!

Dagen har varit sjukt underbar. Härligaste dagen på såå länge och det behövdes verkligen ska jag be o få tala om. Vaknade, gick upp och raka vägen ut på baksidan för att slå ändan i en stol och softa i den varma solen. Klarblå himmel, hur ofta har det hänt på senaste tiden? Avbröts i mitt slappande av ett mess från Tina o Em som sa att ja va tvungen att åka dit och sola med dom. Jaha, är man tvungen så är man :) Hoppade i skorna och susade dit. Jag är ju inte mkt av en solare egentligen, avskyr att ligga still o bara steka, man blir ju så rastlös! Men idag var det ändå helt okey. Har man finaste vännerna där och man bara ligger o slappar, o pratar, o skrattar o äter lite gott i gräset, så är det inte så dumt :) perfekt avkoppling innan dagens jobbpass. Lyckades fixa årets första bränna idag också, yey! Visst, lite röd är man väl, men det kommer ju bli brunt så småningom. That´s the way aha-aha, I like it aha-aha! Haft denna Kavli-ton på hjärnan hela dagen. :)


En skön bild från idag på mig o fina Tina! Emelie vägrade ju va med på bild, så du får skylla dig själv ;) Fast vi tog lite bilder på dig när du låg o lyssnade på musik, bara så du vet, moahaha! :)


Off to work vid tretiden och där va de inte heller så dumt. Har visserligen fått säga ordet "katt" sisådär 1500 gånger idag, ungen fick dille på att hitta en katt som han fått för sig bor vid lekparken haha. Men där fanns ingen katt. Så vi tog en långpromenad och letade efter en katt att klappa. Dock utan resultat, men med en glad och utmattad unge när man väl var hemma igen. Och just ja, han kissade på mig idag, haha. Men de är inte lätt att va liten, kan ju inte hålla styr på saker o ting. Haha :)

Hehe. På bussen hem råkade jag höra en rätt kul konversation mellan två kvinnor som jag antog jobbade på nåt sjukhus elelr vårdcentral, att döma av deras klädsel och ordförråd. Dagens snackis på deras jobb var "någon snodde mjölken från fikarummet". Den andre kläcker att "ja det är ju förfärligt, att ta någon annans mjölk. Fika är ju sacred för oss där". :) Jag log för mig själv och tyckte att det var en rätt skön avslutning på dagen. La även märke till att den ena sköterskan, eller vad man ska kalla henne - jag vet ju inte vad hon var, hade de vitaste tänder jag någonsin sett. Jag satt precis bakom och ja, jag kanske stirrade lite men om hon märkt det och frågat hade det ju bara vart en komplimang, eller hur ? :)

Nu är det jag som tänker hoppa in i duschen och svalka mitt solbrända face, o sen blir det nog lite Voddler-film o lite kvällsmat på det :)

Ciao!




Just det.

2010-04-13 @ 23:19:22
Jag har fått en allergi också, de var de ja skulle säga. Elelr jag tror iaf att det är allergi. De där doktorerna kan ju ingenting så dom litar jag inte på för fem öre. Hostar och har mig, kliar i halsen så ja tror ja vill spy konstant, täpt och rinnig i näsan, dock inga problem med utslag elelr kliande i ögon. Rätt skönt om jag får säga det själv. Men hostan tar livet av mig, hostar nåt så kopiöst hela tiden.

Den s.k "doktorn" på vårdcentralen sa att det nog bara är en förkylning. Jag förklarade så snällt att det kom ju precis nu när de blev lite finare väder, sa alla mina symptom samt berättade vad mitt nättest sa. Jag gjorde nämligen ett test på en läkarsida där man kunde fylla i sina symptom. Svaret jag fick online var att jag skulle söka läkare för det kan vara en väldigt allvarlig allergirelaterad astma jag kunde fått. När jag sa detta till "doktorn" svarade han som så att "du har nog bara åkt på nåt virus. Kan även vara så att det är magsyra som gör att du får ont i halsen, att du stöter upp den och den fräter i din hals. Ät knäckebröd så brukar det gå över". Ah, men om det inte gör det då, vad ska jag hålla utkik efter för om det fortsätter? sa jag då. "Alltså så länge du inte får jättesvårt att andas är det ingen fara, det kommer gå över av sig själv".

Alltså, WHAAAAT??! Vill dom att jag ska vara döende innan jag kan få komma o göra ett simpelt allergitest elelr? PRECIS EXAKT på grund av det här, som jag hatar doktorer, speciellt vårdcentraler. Dom kan inte ett skit verkligen. Har ju förtusan mer vett i skallen än vad dom har som gått så mååånga år på läkarlinjen, som man ju måste vara sååå smart för att komma in på. Bullshit. Min 10-åriga bror skulle fatta bättre. Uuurgh. Blir så trött på folk. Men men. Jag tänker inte bry mig mer, de får va. Dör ja så dör jag, inge mer med det. Hoppas jag får ett riktigt anfall och typ svullnar igen så ja inte kan andas, så ja kan stämma gubben sen. Nej då, riktigt så drastisk är jag nog inte.

Ah, de va de ja skulle säga. Intresseklubben antecknar, ja.... :)


Svartmyror och trampatasker

2010-04-13 @ 23:09:00
Usch va jag är dålig på att uppdatera nuförtiden alltså. Ändring Miss Johansson! :)

De senaste dagarna har varit... hm... intensiva, kan man väl kalla det. Mycket som pågår i livet och runtomkring mig. Vet knappt vart jag ska börja..

Har jobbat en hel del. Blir så nu och kommer fortsätta så i några veckor framöver, då det kommer bli riktigt intensivt. Men det är det väl värt om man ska klara sig själv. Är väldigt tveksam hur det kommer gå ihop med lön och räkningar här nu i slutet av april, om jag kommer få ihop till allt, men det återstår att se. Annars vette tusan vad som händer alltså, men det löser sig väl, även om man aldrig kan vara helt säker.

I helgen hände nåt kul. Eller iof kanske inte i efterhand, men ändå haha. Man är ju så dum alltså! haha :) Jag, Tina och Em åkte in till Stockholm på fredagen. Dom hade lite ärenden och jag hakade på typ haha. Vi drog hem till några kompisar där och chillade, gjorde smoothie typ. Sen lekte vi en lek. Haha. En kortlek som gick ut på att blåsa upp ansiktet när man samlat ihop 4 lika kort, och den som blev sist med att blåsa upp ansiktet den fick ett straff som vi förutbestämt. Att slå på armen. Inget hårt egentligen, men ändå. Många bäckar små säger man ju ahha. Kan ju säga att min arm just nu går i Färjestads tecken ahha, dvs lila, gul och grön. :)



Haha. Dena bild är ändå tagen för tre dagar sen ungefär, nu ser den tusen gånger värre ut haha :) Men äh, va gör väl de. De va kul och som sagt, den som ger sig in i leken får leken tåla, right? Haha. Va gör väl det att jag inte kan ligga på den sidan när jag sover, att jag inte kan ha t-shirt på mig på ungefär tre veckor framöver nu? Inte ett jota, haha :) Äh, de går ju ööööööööö......

...ööööööööver till nåt helt annat! Mitt i elände o annat har det varit ett par riiiktigt nice dagar här uppe! Grymt soligt o varmt o underbart! Aaah, våren är på G nu, på riktigt, o jädrar om de komemr snö igen nu alltså. Dåååå.... ! Suttit ute o solat i linne (i lä då) och haft de allmänt gott! Njuter som tusan alltså! Har även varit en del med Tina o Em på senaste, tråkigheter som händer i livet och där man behöver alla ens närmaste vänner tillhands. Har vart några jobbiga dagar för alla iblandade, men man får ändå försöka se positivt. Allt händer för en orsak, eller? Men ni vet mina vänner (jag vet att ni läser här) att jag alltid finns där för er, inga undantag! Även om det är mitt i natten, även om ni vaknar och är törstiga men inte orkar gå ur sängen, då finns jag där för er. Aldrig skulle jag lämna er, speciellt inte i en sån här situation. Forever and for always i mitt hjärta mina underbara änglar. Älskar er över allt annat och det skär i mig att se någon av er sårade och må dåligt. ALLTID komemr jag finnas där för er. ♥



Hehe, idag har jag faktiskt varit lite elak. Jag har mördat. Myror. Jag fick världens invasion av svartmyror i mitt badrum (iiih) o jag avskyr de små krypen! Tillslut pallade jag inte mer, de blev en för mycket helt enkelt, så jag hämtade sprayen och duschade dem rejält. De som försökte komma undan trampade jag på. Ok, kanske inte jättesnällt emn jag anser att det var det mest humana jag kunde göra. Snabbt och smärtfritt liksom. Nu hoppas jag att de inte kommer tillbaka. Mitt i allt har jag även råkat slarva bort min dammsugarladdare, så de är ju lyckat. Nu kan ja inte dammsuga här hemma. Tror att den blev kvar i Växjö nånstans, så ja får väl köpa en ny helt enkelt. pust. Alltid något, känner ni igen det eller? haha.

Hm. De va nåt mer ja tänkte på, men nu är de som bortblåst. Men aja, jag återkomemr väl! Don´t go anywhere, mmkaaaay? :)

Ciao!



En ängel.

2010-04-09 @ 00:01:08

Hurraaa! Vilken bra dag det har varit! Gick upp vid halv åtta (faaan va trött jag var......! Går inte att beskriva, det ligger liksom inte i min natur att gå upp så tidigt..) duschade, käkade frulle och sen drog jag till Ur&Penn för min första dag där, här i Uppsala! Sjukt kul! Var ju över 1½ månad sen ja slutade på U&P i Växjö o ja va galet nervös att ja hade glömt bort allt o skulle göra bort mig totalt... nervös att bossen skulle stå o pejla in varenda move ja gjorde o kommentera.. Men de gick så bra så :) Fick så galet mcyket beröm att jag blev helt paff. Hon ställde mig lite mot väggen och frågade ut mig "Hur gör du när du ska göra det här+ o det där då+ o det här?" O jag gav henne exakt de svar hon ville ha :) Fan va nice :) Är så glad, va sjukt kul. Rätt impad av migsjälv :) Inte varje dag man är ny på jobbet och bossen lämnar hela butiken i dina händer halva dagen - det är tillit det och ett jävlarannamma bra intryck :) Heheh! Måste få skryta över migsjälv lite ibland ;) Gjorde dock bort mig en gång, så det jämnar väl ut sig hahah.. Men men, that´s life! :) Gav henne mitt s.k. "barn"-schema för aprilmånad och hon ska pyssla ihop lite timmar till mig i butiken. Skööööönt...

Jobbade iaf i butiken mellan 8.45 och 15.30, sen drog jag direkt ut till barnen och jobbade 16-19. :) Produktiv dag alltså! Var sjukt kul med ungarna idag också, tiden går så fort när dom är på bra humör o de är så fruktansvärt kul då! Dock är jag fortfarande sjukt irriterad över hela den här psykiskaktiga misshandeln dom utövar så jag får se hur länga till jag kan hålla käften.. Men har iaf bollat lite idéer idag med Rosse (the EX-boss :)) och hon har hjälpt mig lite på traven med vad jag borde göra. Så jag ska ta tag i detta i veckan som kommer, klarar inte av att gå o hålla inne med det här. Det är förjävligt att se det jag ser när jag är där ska ni veta. Usch ja. Stackare. Men tack Rosse, för hjälpen! AJ APPRISCHIÄJT ITT! :) Haha, hipp hipp med svenska för nybörjare fy fan va kul de är :) Måste ni kolla upp på YT om ni inte sett de :) Haha. Garvar!

Jahapp. Det är kanske förståeligt att jag slängde mig i sängen när jag kom hem, eller? Plockade fram mina vänner Ben och Jerry ur frusen där de legat nerfrysta ett tag, de va dags att återuppliva dom tyckte jag :) Men nu är dom döda igen, haha. Nej fy, jag är trött alltså :)

Imorgon bär det av till hufvudstaden med Tina o Em! Yeey! Dom ska göra lite ärenden och jag hakar på, och vi ska mysa hela dagen! Kvalitetstid med mina girls - el trio! Hoppas på fint väder, kanske man kan ta en fika i Kungsträdgården. Ååh, de vore mysigt. Kolla väderprognosen kanske! --------------------- vänta, sidan laddar ---------------- hm, stockholm ------------- Jaha. Mulet. Kallt. Möjligen regn. Där sprack den illusionen då! Jaja! Får väl hitta på nåt annat då!

På lördag gäller endast en sak - BAAAAARRRRRCCCCAAAAA!!!!! Wooohooo! El Clasico som man väntat i år o dar på känns de som, äntligen är det dags! Årets höjdpunkt, världens mest uppmärksammaste match! Jag har sagt det förut och jag sägerdet igen: INGENTING kan få mig att missa denna match, även om det bara är på TV. Om jag inte ser den hos någon, vilket jag troligtvis kommer göra ändå men, så skulle jag ge mig ut till en sportklubb, packad med världens farligaste real-huliganer (inte för att dom nog är så farliga men ändå) och se matchen. INGET kan få mig att missa den. Jag menar det, allvarligt alltså. Stjärnornas kväll och dom ska få all min uppmärksamhet :D  Ooooh, gonna be goood :) :) :)

Annars blir helgen lugn, och jag ska njuta för sen kommer jag inte ha en helt ledig helg april ut. Men de göööör inget, för jag är glad ändå :)

Jo just de, ja ska berätta en riktigt läskig sak. Alltså, jag tappade tusan andan, de va de värsta jag vart med om. Jag SVÄR att jag såg min pappa. ärligt. Det var de sjukaste! Jag slutade på U&p och sprang till bussen. På tavlan stode det att det var 2 min kvar tills bussen kom. Då kom en annan buss och körde fram. Inne i bussen såg jag en man som jag bara stirrade på. ärligt, han måste tyckt ja va dum i huvudet, för han kollade tillbaka, o sen bort, o sen tillbaka, o sen bort, o sen tilbaka, o sen bort igen.. men alltså. Han var en kopia av min pappa, som gick bort i cancer 2006. Han såg exakt ut som honom i ansiktet, samma sorts hår (när pappa hade hår alltså), samma färg, samma leende, gestikulerade likadant, ögonen.. åh, ögonen. Alltså, fan va rädd jag var. Helt häpen, hänförd, satt säkert och gapade eller nåt utan att ja tänkte på det. de va bara.. alltså de går inte beskriva. HELT SINNESSJUKT. Ja va helt knäckt hela källen sen när ja va på jobbet nr 2. Men nu har de börjat släppt lite, sjunka in så att säga. Men faan alltså... En riktig ängel, jag lovar. Åh, min papi.. ♥

Aah. Så kan de gå. Nu ska jag sova. In till stan tidigt imorgon haha, jag smarthuvudet glömde ju nycklarna från u&P i min tröjficka haha. Så måste in o lämna tillbaka dem innan lunch. Plus att jag ska skriva kontrakt då också. Nice. Vänder det nu tro? Let´s hope so!

Tjingeling!


Alltså, det är inte rätt.

2010-04-07 @ 11:17:00
Nu va de några dagar sen. Inte jättemycket som hänt men ändå.

Fyllde år i söndags, inte så mycket att fira dock, ett år äldre woohoo! Till skillnad från många andra bryr ja mig verkligen inte om min ålder,  tycker snarare att det är skönt att växa upp lite ;) Snart 25 ju, wohoo, då börjar livet :) Hehe nej men. Födelsedagen spenderades inne i Stockholm hos fina Joakim, och påsken överlag blev det inget vidare av. Käkade ett ägg till frukost en dag, bara för att försöka få liiite påskkänsla haha, men de hjälpte inte så mkt!

Det är mycket som pågår just nu alltså. Mycket känslor inblandande i mitt liv, saker och ting går inte som förväntat och det är mycket jag behöver komma iordning med, igen. Borde fasiken byta mellannamn till Sofia Alltid Något Johansson. Skulle passa väldigt bra.

Det som tynger mig allra mest just nu, är hela jobbsituationen. Förlåt, men måsta bara skriva av mig lite. Dom är ju helt störda i huvudet! Jobbar ju som ni vet hos en familj, där jag tar hand om deras barn. På kontraktet ska jag bara at hand om ena barnet, som är 5 år och har autism, men de blir ändå att man tar hand om båda varje dag. Barnen är verkligen kanon, lite jobbigt emellanåt, men vad ska man annars förvänta sig liksom? Men föräldrarna alltså. Jag blir så fruktansvärt förbannad! Dom strular med våra kontrakt, ger oss fel timmar, försöker rent av blåsa oss och igår sparkade dom den andra tjejen bara för att hon sa emot. Naturligtvis får man inte göra så, så han sa bara att "Sofia passar bättre för jobbet" men att döma av både hans kommentarer och syn på hela situationen är det inget snack om varför han sparkade henne. Jag själv anser nog att hon var mer passande för jobbet än migsjälv. Men det är ju min syn.

Det roliga (läs: förjävliga) är inte ens allt de här, de skiter jag i. Det som är förjävligt och så jäkla tragiskt och ledsamt är att dom skiter i sina barn! Hur kan man göra det!? Dom har två barn med allvarliga funktionsnedsättningar men dom skiter i det! Det känns som man är där som barnvakt och inte det man egentligen är där för, dvs hjälpa barnen att utvecklas och lära sig uttrycka sig! Blir så FÖRBANNAD!! Åååh... Häromdagen hittade vi pärmar i barnens bokhylla, undanstoppade längst underst i en låda. Det var pärmar FULLA med övningar, riktlinjer, bilder att använda sig av. Fullt emd material som hjälper oss i jobbet nåt så otroligt! Pärmar där man skulle fylla i barnens utveckling och vad somhänder liksom. De hade inte blivit ifyllda på över TRE ÅR! Alltså, va fan!? Förstår inte.. Hur kan man bara strunta i sina barn sådär.. Blir så otroligt ledsen alltså. Stackars barn. O dom är så himla góa och fina barnen, och bara under de få veckor jag varit där har jag märkt sån otrolig skillnad! Bara det här emd maten: Ända sen början när ja kom dit så har dom hela tiden matat barnen och sagt att neeej han kan absolut inte äta själv! Men så är man där själv med om, och stälelr skålen framför dom - och dom äter! Mamman och pappan blev helt häpna - kan han äta själv, fantastiskt! Åååh.. puckon. Dom har absolut ingen koll på barn eller hur man ska ta hand om dom, oavsett om dom skulle vara normalbegåvade barn eller inte. Fan alltså. Vill bara ta med ungarna hem för ja vet att dom sulle få de bättre här hos mig än hos dom. 

Aaah.. Det här gnager mig nåt så otroligt. Värsta är att jag inte har råd att säga ifrån, då sparkar dom väl mig med - vilket jag inte har råd med just nu. Så jag får helt enkelt hålla mig, och ta ut mina aggressioner här på bloggen istället ;) Letar jobb hela tiden så såfort jag httar nåt anat så drar jag. Men jag tycker som sagt väldigt synd om barnen, det är dom som får lida pga deras brist av omvårdnad och normalt vett! Jag är verkligen så långt ifrån aggressiv och elak det går att komma som person, men sånt här klarar jag bara inte av. Orättvisa och ren dumhet. Lider verkligen med dessa barn. är så mycket som går fel till att jag bara skulle vilja anmäla hela skiten egentligen, men ja vet inte alltså. är vekligen delad om hur jag borde göra här, hjälp någon? Åh, vilka arslen. 

Igår ringde de iaf från Ur&Penn här i Uppsala igen :) Nice! Ska dit på torsdag morgon och öppna med dem, så de kan börja skola in mig och så ja får träffa all personal. känns riktigt bra och roligt. Har saknat "Pennan" och att få träffa lite normalt och civilicerat folk. Så förhoppningsvis kanske man får mer o mer timmar där så man kan skita i de andra sen. Så torsdag blir alltså en lång dag, börjar 9-15.30 på pennan och sen direkt ut till famijen där jag börjar kl 16. Usch. Men de funkar! Fast mest av allt längtar jag ändå till hösten, så jag får börja plugga. Vill verkligen och känner världens sug efter det. Så ja tror de kommer bli skitskoj. :)

Nej. kanske borde ta tag i disken som stått o drällt i en vecka nu (hehe, nästan) :) Mn de är ju så skööönt att bara ligga kvar i sängen och... vila... :) Hm. Det återstår att se vad som händer!

Åååh vet ni!!?? I HELGEN ÄR DET EL CLASICO!!!!! Årets händelse! Tror ni jag ska se den!!? Kommer int emissa den för något o hela världen, även om det innebär att jag får sätta mig på en sprotbar full med huliganer för mig själv :) Never ever alltså. MÅSTE SE! FORZA BARCA! :) Wiiihoo! :) Bästa bore ju såklart att se det live.. Mmmm.... fan alltså, vilken dröm. Men men, de får bli senare :)

Nej men, hej sålänge då!


6/4 - 2010.

________________________________________________________________

UPDATE:

Nej. Jag vet faktiskt inte om jag kan hålla tyst om det här. Hur ska jag klara av att jobba utan dåligt samvete om jag vet att barnen far illa? Jag gör ju allt jag kan för dom när jag jobbar, men resten av tiden då? Är det värt att förlora jobbet för barnens skull? Ja, fömodligen. Det skulle jag kunna göra, ävenom jag veta att jag inte skulle klara mig utan jobb. Men frågan är om de skulle få de så mycket bättre efter det ändå, de skulle bara bli samma visa om igen med annan personal, och hur ska man veta att de bättrar sig om man skulle anmäla ellerr säga till?... är så fruktansvärt kluven just nu, vet inte vad jag ska göra. Börjar gråta snart. Fan. Hatar att inte ha kontroll över denna situationen, är helt ställd. Kan någon ge mig ett svar på vad jag ska göra?  Jag vill inte acceptera att "det finns orättvisor, kommer alltid göra, och det finns inget du kan göra åt det". Jag tror att man kan göra något åt ALLT, bara man ger sig fan på det, och inte ger upp! Men räcker det med bara EN vilja..? Måste komma på nåt. Snart.




Donkey cracks me up!

2010-04-01 @ 14:23:10
En av mina absoluta favoritfilmer, är Shrek-serien! Tycker den är så sjukt galet bra! Och med det menar  jag självfallet åsnan. Hahah, så underbart! Garvar ihjäl mig varenda gång! Så störtskön och SÅ SOFIA! Jag lovar, dom har lätt fått inspiration till åsnan från mig, jag lovar! Bästa klippet någonsin är ju när han sitter i vagnen (sista klippet) hahaha! Jag Dööör! Ha ha ha!  Underbart. Tänka va mycket enklare livet blir med ett enda litet leeden på läpparna :D Haha. Enjoy!


Älskar hans inställning alltså! hahah!



Hhaha, "you wanna hoooold her?? pleeease her?? Then you gotta, gotta try a little tenderneeeeess! hahah!!


Hahahaha... så sjukt grymt!! Viker mig av skratt! :D

Till dessa klipp går ja runt o svänger på rumpan till "I like big buts n I cannot lie" Hahah, underbart! :) Den som såg mig nu skulle bli generad :) men den bjuder ja på! :D Underbart!


I feel happy, oh so happy! :)

2010-04-01 @ 13:36:15
♥Idag är en bra dag alltså, sjuuukt bra! Vaknar upp på stålande humör! Sovit alldeles för lite, men det spelar absolut ingen roll! Åååh! Vill hoppa upp o ner o fram o tillbaka o flyga jorden runt en miljard varv! Wiii! Känns riktigt bra allt det här, de kommer ordna sig nu. Jag bara känner det på mig. Från och med nu kommer allt bara bli bättre o bättre, no more bad days! Eller jo, kanske nån, det måste man ju få ha liksom, men ändå! Woiiihoooo! :D Home is where the heart is, so it´s said.. :) 

Som sagt. Strålande strålande humör. Inte vart så här glad på LÄNGE verkligen. Nu vänder det liksom! Spelar ingen roll att det blåser, o duggar ute. För min del kan det lika gärna få bli snöstorm igen, I don´t give a shit! Fast jag skulle väl helst slippa såklart :) O de spelar ingen roll om jag kommer bli helt ensam på min födelsedag på söndag, för ja komemr va precis lika glad ändå :) ÄNTLIGEN får jag känna att det är min tur på nåt sätt. Bara känslan är helt underbar. :)

För en stund sen ringde min goaste f.d chef från Ur & Penn i Växjö, Rosse :) Wii, det blir man också glad av!! Trevligt att man är saknad :) De visste jag ju förvisso redan, ja menar, rätt svårt att ersätta mig utan att gå ner i kvalitet ;) Haha :) Saknar er mina vänner! MASSOR! Men ni får njuta av påskgodiset ni fick från kontoret, och äta o ha de supergott i påsk allihop! O du Rosse, man får faktiskt va ego i sin egen blogg ;) Hahaha! Gulle! ♥

Låten som går på högvarv just nu är Feels Like Today med Racal Flatts! För de är precis, exakt så jag känner just nu! 



I woke up this morning
With this feeling inside me, that I can't explain
Like a weight that I've carried, been carried away, away
But I know something is coming
I don't know what it is
But I know it's amazing, can save me my time is coming
I'll find my way out
Of this longest drought

And it feels like today, I know
It feels like today, I'm sure
It's the one thing that's missing
The one thing you're wishing
The last sacred blessing
And hey, feels like today
Feels like today

You treat life like a picture
But it's not a moment that's frozen in time
It's not gonna wait till you make up your mind, at all
So while this storm is breaking
While there's light at the end of the tunnel
You keep running towards it
Releasing the pressure that's my heartache
Soon this dam will break

And it feels like today, I know
Feels like today, I'm sure
It's the one thing that's missing
The one thing you're wishing
The last sacred blessing and hey
Feels like today
Feels like today



UNDERBART!! ♥ ♥ ♥

Nej, har inget mer att säga nu, måste massera mina kinder efter krampen jag får av allt leende :)

Ha det underbart!! :D


RSS 2.0